Plejefamilie sigtet for grov vold mod ni børn

Et plejeforældrepar fra Mern sigtet for vold, grov vold og vanrøgt af deres ni plejebørn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Plejeforældrene fra Mern er sigtet for vold og vanrøgt mod de ni børn i perioden 1990-2010. I december sidste år fik politiet en anmeldelse af plejeforældrene. Kort tid efter, i januar i år, blev parrets fire plejebørn fjernet fra familien. Siden da har politiet efterforsket sagen og fundet fem andre børn, som de mener, også har været udsat for vold og vanrøgt.

- På det tidspunkt (december 2009, red.) havde de fire børn, og de blev så fjernet af deres hjemkommuner. Så har vi indledt yderligere efterforskning og fundet frem til, at der er yderligere fem børn, der har været udsat for vold eller vanrøgt, siger vicepolitiinspektør i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi Peter Compen.

Sidste år flyttede familien fra Mern. Men Eia Hansen var nabo til familien i den periode, hvor volden skulle have foregået og var jævnligt i kontakt med plejefamilien. For hende kommer sigtelsen som en overraskelse.

- Jeg blev chokeret. Jeg har passet nogle af børnene, hvis forældrene skulle noget, hvor jeg ikke har opdaget noget.

Vordingborg Kommune har haft ansvaret for at godkende parret som plejefamilie og har årligt ført kontrol med de fysiske rammer i familien. De mener dog ikke selv, at de har handlet godt nok:

Har Vordingborg Kommune gjort det godt nok i den sag her?

- Nej, det har vi da ikke. Det har vi da absolut ikke. Når sådan noget overhovedet kan forekomme, så har vi ikke gjort det godt nok, siger Børne- og kulturdirektør i Vordingborg Kommune Klaus Michael Jensen.

Får det så nogle konsekvenser i kommunen, når der er sådan en sag?

- Vi er lige nu i gang med at finde ud af, om der er et eller andet i vores procedure, der er sviget. I det omfang, der er det, så laver vi om på vores procedure, siger Klaus Michael Jensen.