Planteskolerne har kronede dage

Det går forrygende for planteskoler og havecentre. 2007 ser ud til at blive endnu et rekord år for danskernes hang til at bruge penge på deres haver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havefeberen er over os, planteskolerne jubler for haveejerne kan slet ikke få nok af at shoppe.

- Det går simpelthen bedre end nogensinde, siger Erik Pedersen, der er indehaver af Planteskolen Ringsted Plante Forum.

De sidste mange år har vi danskere brugt flere og flere penge på haven. I fjor brugte vi 11 milliarder kroner på at sætte haver i stand, og i år ser det ud til at blive endnu bedre for Planteskolerne.

- Det er hyggeligt at gå rundt her, især når jeg har min datter med. I dag leder vi efter en agurk, fortæller Kim Ekman fra Vetterslev.

Faktisk ser det ud til, at 2007 kunne bliver det bedste år for salget af udstyr og planter til haven - nogensinde. Flere af de haveejere vi mødte i dag fortrækker planteskolerne frem for supermarkedet, når der skal købes ind til haven.

- Jeg snakker jævnligt med mine kolleger rundt om i landet, og de siger allesammen, at det går forrygende, siger Erik Pedersen.

Erik Pedersen har selv et bud på, hvorfor det går så godt for hans branche.

- Det er vigtigt for folk, at have noget pænt at kigge på, men samtidig, så er det også deres fingeraftryk udad til, og det er jo blandt andet med til at holde husets værdi oppe, siger han.

Men uanset hvad der er grunden til havefeberen, så ser det ikke ud til, at den stopper foreløbigt.

- Det tror jeg ikke, for de blomster, som vi fik solgt i det tidlige forår, de er jo blomstret af, så nu kommer folk igen for at købe nye blomster, siger Erik Pedersen.

- Vi kommer helt sikkert herned igen. Vi kommer mindst en gang om måneden, fortæller Ib Nielsen fra Broby.