Piratos blev krænket af spritfirma

Vodkashots blev solgt med navn og etiket, som krænkede Haribo Lakrids. Bøde på 50.000 kroner til firma i Kolding.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var langt over stregen, da et firma i Kolding solgte vodkashots under navnet "Los Piratas." Firmaet lænede sig så kraftigt op ad de kendte Piratos-lakridser fra Haribo, at Sø- og Handelsretten tirsdag straffede firmaet med en bøde på 50.000 kroner.

Krænkelsen af varemærket var "en ikke ubetydelig grovhed," hedder det i dommen, som også indebærer, at Hela Wine & Spirits ApS. skal betale 150.000 kroner til Haribo Lakrids A/S.

I erhvervslivet er det blevet lidt af en dille at blande spiritus og slik. Nogle gange overtrædes varemærkeloven. Sidste år blev et firma således dømt af Højesteret for at sælge vodkashots under navnet Fisherman og med næsten samme etiket som pastillerne Fisherman's Friend - og vel at mærke uden at have spurgt om lov.

På flaskerne fra Hela Wine & Spirits var etiketten prydet af en pirat med klap for øjet. Det var en spanskkyndig i virksomheden, som foreslog navnet "Los Piratas", som betyder piraterne. Håbet var også at sælge til det spanske marked, og direktøren mente, at mærket kunne forbindes "med mange gode events på barerne og diskotekerne", som han forklarede i et retsmøde i fogedretten i Kolding.

I alt blev der solgt 13.176 flasker vodka med lakridssmag, og fortjenesten var næsten 90.000 kroner, men nu er det altså slut med at snylte på Haribos varemærke.