Piratfiskere vinder frem

Ulovlige lystfiskere og ulovlige garn vinder frem netop nu hvor havørred og laks svømmer op og gyder ved vandløbene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en stigning i antallet af danskere, der fisker ulovligt. Ulovlige lystfiskere og ulovlige garn er spredt ud over de fleste kyststrækninger i landet, skriver metroXpress.

- Vi har ikke tal på det endnu, men det er min overbevisning, at vi hyppigere og hyppigere ser lystfiskere uden fisketegn og deciderede redskaber som garn, der er lagt ud uden tilladelse. Det finder sted overalt i mere eller mindre grad, siger Mik Jensen, der er kontrolchef i Fiskeridirektoratet.

Netop nu er det sæson for, at havørred og laks svømmer op og gyder ved vandløbene. Det er blandt andet derfor, at det er forbudt at fiske der, hvor laksene svømmer op for at gyde. Men de såkaldte fredningszoner bliver ikke respekteret.

- Når det myldrer op med fisk, så er der mange, der ikke kan modstå fristelsen til at sætte garn ud. Men vi har også en vis erfaring i, hvor det er attraktivt, så vi formår at få taget det værste, siger kontrolchefen.

Det er dog sjældent, at kontrollen fanger piratfiskerne. Oftest beslaglægger kontrollørerne blot garnene. Danmarks Sportsfiskerforbund kan nikke genkende til udviklingen. Her oplever man også, at flere og flere er ude med piratsnøren og piratgarn.

- Man kan tjene rigtig mange penge på det her. Vi ser et stigende problem med piratfiskere, som i nattens mulm og mørke sætter garn op ulovligt. Piratfiskeriet hænger sammen med den sorte økonomi, for det er store mængder fisk, der bliver fanget, siger Verner W. Hansen, der er formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.

Han fortæller, at mange af fiskene bliver solgt til fiskehandlere, restauranter og andre aftagere.

Danmarks Sportsfiskerforbund har søsat kampagnen 'Ulovlige Net', der skal komme piratfiskeriet til livs.