Pinsegudstjeneste i det fri

30 kirker i Holbæk Kommune var i dag samlet på Markedspladsen i Holbæk for at holde gudstjeneste. Det skete under en dansende pinsesol med næsten 400 deltagere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 7. gang i træk var der i Holbæk Kommune pinsegudstjeneste ude på det grønne græs. 30 kirker var mødt op for at sprede pinsebudskabet sammen med de fremmødte.

- Vi synes, det er vigtigt at fortælle budskabet på mange måder - det er vores opgave. Vi er jo nærmest ansat i Guds PR-afdeling, siger Finn Dyrhagen, der er præst i Vipperød Folkekirke.

Og det var ikke bare en helt normal søndagsgudstjeneste, der var rykket udenfor. Det var både jazzmusik, børnekor, og forskellige aktiviteter.

- Normalt i Folkekirke er man mest van til at bruge ørerne. Det er det sanseapparat, vi bruger mest i kirken, men vi vil gerne prøve og bruge nogen andre sanser. Derfor laver vi forskellige aktiviteter, siger Finn Dyrhagen.

Der var næsten mødt 400 op for at deltage i gudstjenesten. Og den blev taget godt i mod.

- Jeg synes, det har været rigtig hyggeligt, og det er en god måde at komme i kirken, fortæller Majken A. Rosskov, Tuse Næs

- Det har været voldsomt festligt. De har sendt duer op, børnekor og samlet kors. Det er jo lige det, vi skal have fat i, i kirkerne. Der skal være mere deltagelse, siger Kirsten Dahl, Holbæk