¨

Ping-alarmer skal redde marsvin

Foto: TV ØST

En lille dims, der siger 'ping', skræmmer marsvin væk og redder dem fra druknedøden. Derfor bliver såkaldte pingere - akustiske alarmer - nu et krav til alle fiskere, der sænker deres garn ned i Storebælt.

Det er fødevareminister Mette Gjerskov (Soc.dem.), der nu vil have alarmerne indført som et krav til fiskerne.

- Den viden, vi har - blandt andet fra EU-kommissionen - siger, at pingere er effektive til at mindske bifangster af marsvin, og de anses for at være det bedste redskab for at beskytte marsvin mod at blive fanget i garn, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) til Politiken.

Kravet om pingere kommer til at gælde fra sommer for både det erhvervsmæssige og fritidsgarnfiskeriet i området. Pingere er allerede et krav i Nordsøen, og resultaterne er gode - om end der er tegn på, at marsvinene kan vænne sig til pinglyden, så effektiviteten daler.

Det er blandt andet for at råde bod på det, at fødevareministeren samtidig nedsætter en tværministeriel arbejdsgruppe med deltagelse fra forskere, fiskere og ngo'er. Gruppen skal lave en overordnet aktionsplan til bedre beskyttelse af marsvin, og den skal kortlægge igangværende aktiviteter og videnskabelige data, herunder pingernes langtidseffekt.

Ifølge Politiken er havbiolog i Greenpeace Hanne Lyng Winter oprigtig glad for tiltaget.
»Dejligt, at den nye regering har taget hul på det, efter at den hidtidige handlingsplan samlede støv i seks år under den gamle regering, siger hun.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App