Pia K. lukker ikke sin telefon

Pia Kjærsgaard (DF) vil ikke kommentere alle partimedlemmers udtalelser, men lukker ikke telefon for medierne, understreger hun.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, vil fremover ikke kommentere alle de udtalelser, som hendes partifæller har fremsat tidligere. Men hun lukker ikke sin telefon for journalistiske henvendelser de næste to år, som det tidligere har været fremme. Det siger hun til Ritzau.

Pia Kjærsgaard måtte mandag besvare en stribe henvendelser fra journalister om islam-kritiske udtalelser fra Per Dalgaard. Han bliver folketingskandidat i Århus Vestkreds i stedet for EU-ordfører Morten Messerschmidt, som søndag blev løsgænger i Folketinget. Det skete efter beskyldninger i B.T. om, at han sang nazisange og heilede ved et nyligt selskab i restaurant

"Grøften" i Tivoli. Morten Messerschmidt har afvist beskyldningerne og bebudet et sagsanlæg mod B.T.

Personsagen fulgte, efter at Dansk Folkepartis ledelse fredag sendte skriftlige advarsler til folketingsmedlem Søren Krarup for udtalelser om homoseksuelle som handicappede og sammenligning af muslimske tørklæder med hagekorset samt til EU-parlamentariker Mogens Camre for at råde Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid til at søge psykiatrisk behandling.

Pia Kjærsgaard undrer sig over mediernes interesse for Per Dalgaards islam-kritiske udtalelser. Disse vakte ingen opsigt i 2004, da han sad i Folketinget, påpeger hun.

- Jeg vil ikke - når der er en storm om Dansk Folkeparti - finde mig i, at journalisterne graver frem, hvad en eller anden har sagt i en eller anden sammenhæng - i et løsrevet citat før i tiden og så kommentere det. Det skete mandag i forhold til Per Dalgaards udtalelser, og det, synes jeg, er dybt useriøst, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Hun kritiserer en "hetz" mod Dansk Folkeparti, som ifølge partilederen ikke har tænkt sig at ophøre med at kritisere islamisme.

- Jeg er hverken en årsunge eller en mimose og har snart siddet på Christiansborg i 24 år. Jeg har taget del i lidt af hvert, men her siger jeg fra, fordi det er ved at være lidt for groft, siger Pia Kjærsgaard.

Trods sin skepsis overfor medierne vil hun stadig besvare journalisternes henvendelser, understreger hun.

- Det ville være utidigt, hvis partiformanden gjorde det. Jeg er nok dén partiformand, der er nemmest for journalister at få fat på. Jeg svarer altid tilbage, men hos samtlige andre går det altid igennem pressechefen, siger Pia Kjærsgaard.