¨

To personer anholdt i sag om rockerdrab

Foto: TV ØST

Politiet har anholdt to personer i sagen om drabet på 22-årige Edin Fakic, der havde relationer til rockermiljøet og blev dræbt i Næstved i december 2013.

Der er gennembrud i sagen om drabet på 22-årige Edin Fakic. Han blev skudt og dræbt i sin bolig på Morsøvej i Næstved i december 2013, men hidtil har politiet ikke kunnet frem til nogen gerningsmand.

Læs også: Tavshed i sag om rockerdrab
Læs også: Politi efter skuddrab: Folk skal ikke frygte fejlskud

Nu er to personer imidlertid anholdt i sagen, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi har anholdt en 21-årig mand, der har tilknytning til Bandidos, og så har vi anholdt en kvinde klokken lidt over fem i morges. Den 21-årige er sigtet i sagen for sin rolle i forbindelse med drabet på Fakic i december 2013, og kvinden vil blive løsladt igen på et tidspunkt, siger han.

Offentliggørelse førte til anholdelser

Edin Fakic havde relationer til rockergrupperingen Westside Nation, som er en udbrydergruppe af Bandidos. I december offentliggjorde politiet effekter, der mentes at have tilknytning til sagen og meldte i samme ombæring ud, at gerningsmanden skulle findes blandt Bandidos folk. Kim Kliver siger, at anholdelsen er en direkte følge af offentliggørelsen af effekterne i december.

Læs også: Politiet efterlyser vidner til drab
Læs også: Ny udvikling i drabssag - politiet efterlyser hjælp

Nordvestnyt.dk skriver, at der onsdag morgen har været et større politiopbud i Asnæs, og vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter over for TV ØST, at aktionen har sammenhæng med rockersagen fra Næstved. Mere han ønsker han dog ikke at sige på nuværende tidspunkt.

Flere ransagninger

Politiet har i løbet af dagen ransaget flere adresser på Sjælland herunder rockerborgen i Holbæk. Ransagningerne vil fortsætte et stykke ud på dagen, lyder det fra Kliver.

Læs også: 70 personer samlet foran dræbts hus
Læs også: Præcisionsskud bag drab i Næstved

Den 21-årige mand vil i løbet af onsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Kim Kliver vil ikke ud med, hvad hans rolle menes at være i forhold til drabet, men fortæller, at de fortsat leder efter flere medgerningsmænd i sagen.

Der er forholdsvis roligt i forhold til rockerkonflikten i Næstved pt. Det er politiets opfattelse, at Westside Nation ikke længere eksisterer, fordi medlemmerne enten sidder bag tremmer eller har forladt byen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App