Personale: Luk sygehusene i Nakskov og Nykøbing F.

Nu vil personalet have lukket de små sygehuse i regionen. De mener, at de er utidssvarende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Luk de gamle sygehuse og byg et nyt, der er fremtidssikret. Vi har brug for ét samlet sygehus, som skal erstatte sygehusene i Næstved, Nykøbing F., Fakse, Stege, Vordingborg og Nakskov.

Det udspil kommer fra personalet på intensivafdelingen på Nykøbing F. Sygehus. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende i dag.

 

- De gamle sygehuse er alle omkring 50 år gamle, og på trods af løbende om- og tilbygninger er de nedslidte og umådelig utidssvarende for både patienter og personale.  Det er simpelthen for dyrt at blive ved med at lappe på gamle bygninger, der ikke har de faciliteter, som kræves i dag og ikke mindst i morgen, skriver de 40-50 personer på intensiv i et høringssvar til Region Sjælland, der har efterlyst holdninger til fremtidens sygehusstruktur.

 

De elendige forhold med firesengsstuer og manglende plads til moderne udstyr skal erstattes af enestuer og tosengs-stuer med toiletforhold på stuen, samtalerum og undersøgelsesrum, radio, tv, telefon og it-adgang, foreslår personalet, som peger på Vordingborg som en god placering af det nye super-sygehus i den sydlige del af regionen.