Ny aftale sikrer sygeplejersker flere penge for coronaindsats i 2021

En ny aftale sikrer sygeplejerskerne i Region Sjælland en økonomisk honorering i 2021, hvis de skal tage sig af coronapatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er penge på vej til de af Region Sjællands sygeplejersker, som i 2021 skal passe coronapatienter.

Det står klart i en ny aftale mellem regionen og Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland.

Aftalen er stykket sammen af to dele. En, hvor der bliver givet 36.000 kroner om året til de sygeplejersker, som fast arbejder i coronaafdelinger. 

quote Som altid i forhandlinger er det sådan, at man ikke får alt, hvad man ønsker sig, men jeg synes, vi er landet fornuftigt

Helle Dirksen, kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Sjælland

Og en aftale hvor der bliver givet 36.000 kroner årligt eller 3000 kroner om måneden til sygeplejersker fra andre afdelinger, som siger ja til at være en del af det coronaberedskab, der kan trækkes på ved spidsbelastninger.

- Alt i alt er vi tilfredse med aftalen. Som altid i forhandlinger er det sådan, at man ikke får alt, hvad man ønsker sig, men jeg synes, vi er landet fornuftigt, lyder det fra Helle Dirksen, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Sjælland.

Hun havde gerne set, at aftalen også havde gjaldt bagudrettet for den indsats, som sygeplejerskerne allerede har ydet under coronapandemien, men det var ikke muligt, siger hun. 

Penge for fleksibilitet og beredskab

Hidtil har sygeplejerskerne kun fået en økonomisk bonus, hvis de arbejdede på andre afdelinger, men blev kaldt ind for at hjælpe i et coronaafsnit. Honoreringen har ligget på 15.000 kroner om året og 1500 kroner, når de blev kaldt ind, samt 1500 kroner når de skulle tilbage til egen afdeling igen. 

Læs også
Regeringen indgår aftale om 1000 flere sygeplejersker
Læs også
Regeringen indgår aftale om 1000 flere sygeplejersker

Sidstnævnte del fortsætter, men nu er Region Sjælland altså gået med til at øge det årlige tilskud og udvide det, så det også dækker de ansatte, som fast arbejder med coronapatienter. 

- Vi ser ind i en periode, hvor vi kommer til at trække meget på personalet, og derfor har vi lavet de her to aftaler. Vi har brug for et beredskab, vi har brug for fleksibilitet, og så er der nogle særlige opgaver i forbindelse med Covid-19. Derfor har vi lavet nogle rammer for sygeplejerskerne, siger Per Bennetsen, direktør i Region Sjælland.

Flere frivillige tilmeldinger til beredskabet

Med et nyt, økonomisk incitament er håbet, at sygeplejersker fra andre afdelinger end coronaafdelinger melder sig frivilligt til at være en del af beredskabet i stedet for, at de bliver pålagt opgaven.

- Det, jeg hører ude fra afdelingerne, er, at der hidtil ikke har været ret mange, der har meldt sig frivilligt. Der har været en risiko for, at personalet ville sige op, hvis de skulle tvinges til noget, så det har også været et element i forhandlingerne, siger sygeplejerskernes kredsformand Helle Dirksen. 

Læs også
Sygeplejersker kræver plan for senfølger efter corona
Læs også
Sygeplejersker kræver plan for senfølger efter corona

Regeringen meldte i maj ud, at staten dækker regionernes ekstraordinære udgifter til covid-19 relaterede tiltag, hvilket den her aftale hører ind under.

Region Sjælland har i øjeblikket også gang i forhandlinger om en lignende aftale med FOA, der blandt andet organiserer social- og sundhedsassistenter.


Nyhedsoverblik