Pendlerhistorie: Fitnesscentre i togene!

Martin Kronborg pendler hver dag mellem København og Nyk.F. Han har en ide, der kan gøre togturen knap så slem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kære TV2 Øst,

Dejligt at I sætter fokus på os pendlere.

Mit navn er Martin Kronborg. Jeg er 34 år og har pendlet mellem Nykøbing Falster og København i mere end 5 år. Jeg skriver til jer, fordi jeg har en idé, som jeg godt kunne tænke mig at lufte for nogen, for DSB eller for hvem der kunne hjælpe mig med at føre idéen ud i livet, til gavn for mange pendlere i vores område.

Tiden forsvinder
Hver dag bruger jeg 1½ time, hver vej, i selskab med DSB. Tre timer hvor jeg er "låst" til mit sæde og det jeg nu har plads til, ved min del af bordet foran mig, hvis der da er et. Det begrænser sig for det meste til at læse en bog, tale i telefon eller til at arbejde på min computer.

Når man som jeg pendler mellem Købanhavn og Nykøbing Falster er min knappeste ressource min tid. Den tid der er tilbage, når man kommer hjem fra arbejde kl. 19.20 og er taget hjemmefra kl. 06.15, er meget begrænset og bliver brugt på de daglige pligter og på den forsømte familie.

Dette har for mig betydet at næsten alt hvad der handler om mig og mine fritidsinteresser oftest tager plads bagest i køen, og det vil jeg gerne gøre noget ved!!!

Motion på farten
Min idé er, at omdanne nogle af de togsæt der transporterer pendlere til rullende motionscentre. Dette ville være en optimal måde at udnytte tiden i toget, være god ved sig selv, kunne nå at træne i en travl hverdag. DSB ville nok være nogle af de første de kørte med fitness vogne og det må da støve deres image lidt af, blive opfattet lidt innovativt m.m.. Hvem ved måske kunne kondicyklerne ligefrem genere strøm til togsættet:-)

 

Jeg håber, at I synes om min idé og at I vil hjælpe mig med at fortælle nogen om den! Og skulle der falde et pendlerkort af vil det da ikke gøre noget.