Pendlere: Så må vi jo cykle

Stigende benzinpriser får ikke Skatterådet til at hæve befordringsfradraget. Pendlerne står tilbage som tabere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Befordringsfradraget bliver ikke hævet, selv om benzinpriserne stiger.

Skatterådet valgte på et ekstraordinært møde tirsdag formiddag at fastholde de nuværende satser, som betyder, at fradragssatsen fra 24 til 100 kilometer er 1,83 kroner pr. kilometer.

- Konsekvensen kan jo være, at jeg må køre på scooter på arbejde, siger Johnni Lind fra Søllested i spøg om, hvad der vil ske, hvis brændstofpriserne bliver ved med at stige.

Han pendler dagligt til sit arbejde i København, og han er en af de mange, der rammes hårdt af de voldsomme benzin- og dieselpriser.

Presset på pendlerne er blevet ekstra hårdt, efter at Skatterådet i dag valgte at afvise at sætte befordringsgodtgørelsen op:

- Udgangspunktet er, at alle de satser, som vi hvert år i november fastsætter, gælder for hele det kommende år - uanset om priserne falder eller stiger. Det princip holder vi fast i med dagens afgørelse, forklarer Lida Hulgaard, der er formand for Skatterådet.

Men den forklaring kan pendlerne ikke bruge til ret meget.

- Det går da ud over vores køkkenpengepung, for husholdningspengene de går jo meget til benzin nu, og det er trist, siger Hanne Keller fra Mogenstrup.

Hun suppleres af en anden pendler fra regionen:

- Da jeg hørte det, tænkte jeg, at det er folk, som ikke skal bruge bilen, der sidder og finder på sådan noget, siger Asger Johansen, der dagligt kører fra Nykøbing Falster til Albertslund.