Pedel bør slukke brand

Manglen på deltidsbrandmænd er nu så stor på mange brandstationer, at flere brandchefer opfordrer kommunerne til at spørge pedeller, ejendomsfunktionærer og andre ansatte, om de vil rykke ud og slukke brande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en lang række af regionens brandstationer har de et stort fælles problem. De kan ikke få folk nok til at møde op, når de skal rykke ud til brande eller bilulykker.

- Det ser lidt anstrengt ud. Vi har lige slået to stillinger op som deltidsbrandmænd, og vi har ikke fået fat i nogen, siger beredskabschef Svend Urban Hansen fra Sorø Brandvæsen.

Derfor foreslår beredskabscheferne i Ringsted, Vordingborg og Sorø, at kommunerne hjælper med til at finde flere deltidsbrandfolk. Det kan de for eksempel gøre, når de ansætter folk som pedeller på skolerne, som viceværter eller til stillinger i kommunernes Vej- og Parkafdelinger.

Fordelen ved de folk er, ifølge beredskabscheferne, at de kan forlade deres arbejde i et par timer, uden at nogle mennesker eller kunder lider skade.

Den ide er rigtig god, mener Teddy Bech. Han er ejendomsfunktionær i Ringsted Boligselskab - og deltidsbrandmand gennem 13 år.

- Det arbejde jeg udfører, kan jo sagtens vente. Det er vigtigere at rykke ud til brand og ulykke end at slå græs. Det har jeg min chefs forståelse for, og så kan jeg indhente mit arbejde senere.