PCB-ramte elever tæt på flytteløsning

Eleverne på Frederiksberg Skole i Sorø ser ud til at begynde at kunne glæde sig til at rykke ud af den PCB-ramte skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser nu ud til, at en løsning er på vej for eleverne på den PCB-ramte skole Frederiksberg Skole i Sorø. På et ekstraordinært møde i børn og undervisningsudvalget tirsdag besluttede et flertal at indstille, at eleverne efter sommerferien bliver flyttet ud af de giftramte lokaler og over i pavilloner.

Læs også: Beslutning om PCB-skole udsat

Det har længe været ønsket fra en forældregruppe, der har kæmpet for at få deres børn ud af PCB'en. Skolelederen har anbefalet, at en genhusning sker i pavilloner på skolen fremfor de 2 andre løsninger, der ellers var på bordet, og som ville betyde, at børnene skulle transporteres i busser til en nedlagt skole eller genhuses flere forskellige steder. Og nu er det altså endt med, at et flertal har fulgt forældres og skoleleders ønske, selv om den koster 1,8 millioner kroner mere end den billigste mulighed.

- Vi har valgt løsning 3, fordi det giver den mest sammenhængende skole, og fordi skolelederen har givet en klar anbefaling af den model, siger Johannes Dahl Lumholt (K), næstformand i udvalget.

Socialdemokraterne imod

De 2 socialdemokratiske medlemmer af børn og undervisningsudvalget valgte i stedet at pege på løsningen med at genhuse eleverne forskellige steder. Den er omkring 1,8 millioner kroner billigere end de 3,6 millioner kroner, som løsningen med pavillonerne på Frederiksberg Skole koster. Alligevel holder de 5 øvrige medlemmer af udvalget fast i, at det er pavillonerne samlet på et sted, som de ønsker.

Læs også: PCB-skole skåner gravid lærer, men eleverne skal blive

Økonomiudvalget tager i dag onsdag stilling til indstillingen på et møde, hvorefter sagen ryger videre til byrådet, der endeligt godkender eller forkaster forslaget på et møde 23. april. Ved sidste byrådsmøde, hvor genhusningen også var på dagsordenen, måtte mødet afbrydes 2 gange, idet Socialdemokraterne og SF ikke kunne beslutte sig for, hvordan de skulle forholde sig til den PCB-ramte skole.

Fortrøstningsfuld denne gang

Johannes Dahl Lumholt regner dog stærkt med, at forslaget fra børn og undervisningsudvalget denne gang går hele vejen igennem.

- Det vil være særdeles atypisk, hvis vores beslutning bliver omgjort i økonomiudvalget og byrådet, så jeg føler mig fortrøstningsfuld i forhold til, at den her løsning går igennem, siger Johannes Dahl Lumholt.

Nyheden om den potentielle snarlige genhusning af eleverne er allerede nået forældrene, der er begyndt at kommentere den i deres gruppe på Facebook.

Her er reaktionerne blandt andet:

  • Det er en dejlig nyhed at stå op til, og det kan vi i høj grad takke denne gruppes store arbejde for.
  • En kæmpe tak og stor respekt til alle jer ildsjæle der har kæmpet
  • Juhu... Flot stykke arbejde der er blevet gjordt for det.