Patrick lever endnu

Patrick er endnu ikke blevet rask. Han har haft det bedre nogle år, men for et halvt år siden fik han et tilbagefald og er nu på Rigshospitalet hver uge. Men det er håb forude.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Patricks mor forsøgte fire gange i løbet af et år at blive gravid med en donorbaby, der kunne give ham den marv, der kunne redde hans liv. Kun en enkelt gang lykkes det at blive gravid.

- Selvfølgelig ville det lykkes for nu var alt andet gået galt for Patrick, medicinkuren virkede ikke og der var ikke nogen marv, der passede til ham, så det måtte da lykkes. Derfor var det hårdt, da det ikke lykkes alligevel, siger Karin Nielsen.

Karin var kun gravid en uge med det æg, der havde den rigtige vævstype til Patrick. Derefter blev hun for syg til at kunne forsætte med at prøve.

Men som ved et mirakel fik Patrick det bedre. Da han blev 7 år producerede han alt det blod, han havde brug for og fik masser af energi.

Men for et halvt år siden vendte sygdommen igen.

- Jeg tror rigtig det gik op for mig, da han havde næseblod og jeg dårligt kunne få det stoppet. Det hældte ud af næsen på ham, der blev jeg enormt forskrækket, siger Karin Nielsen.

- Det var væmmeligt, så tog hun en dut op i næsten, der hvor blodet kom ud, men da hun tog den ud igen kom der en masse blod, husker Patrick Waldén.

Nu skal han igen på Rigshospitalet en gang hver eller hver anden uge. Og han kan ikke holde til at lege så lang tid ad gangen mere.

- Det var som om han ikke kunne overskue det, simple ting som at lave lekier eller rydde op. Det var som om han ikke kunne fidne ud af det. Og det kunne han godt før? Ja, siger Karin Nielsen.

Men der er nu et lille håb forude for at Patrick kan få den donormarv, der skal til for at han bliver rask. Hans mor er lige nu gravid i 27 uge. Ikke efter ægsortering, som loven gav mulighed for, men ad den helt naturlige vej.

- Jeg synes det vil være dumt ikke at gå ind og se, selvom jeg ingen forventninger har til, at det er ham her, der lige passer til Patricks vævstype, siger Karin Nielsen.

Da Patrick var 5 år var han helt bevidst om, at det var en baby, der kunne gøre ham rask og det er han stadig.

- Er det noget du tænker over? Ja, rigtig meget. Har du lyst til at fortælle, hvad du tænker? Jeg tænker, at hvis jeg får min sygdom væk, så kan jeg gøre alt mulig uden at få blå mærker, siger Patrick Waldén.

Patrick håber både, at han kan komme til at slås med sin fætter og lege vildt igen. Det finder han ud af, når Hans mor skal føde om ca. tre måneder.