Patienthospitaler skal spare millioner

Planer om nye patienthoteller ved de største sygehuse i hovedstaden vil give millionbeparelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere nye patienthospitaler i Region Hovedstaden skal huse tusinder af selvhjulpne patienter - bl.a fra Sjælland, Lolland og Falster

Opholdet bliver gratis for patienterne, men alligevel kan de offentlige sygehuse spare millioner af kroner, skriver Politiken.

- Patienter vil have stor glæde af at bo på et patienthotel, når de selv kan klare sig, men samtidig har behov for en tæt kontakt til sygehuset, fordi de dagligt skal til undersøgelser og behandling. De får fred og ro og kan selv bestemme over dagen. Samtidig er det billigere for skatteborgerne, siger koncerndirektør i region Hovedstaden, Svend Hartling til politiken.

Region Hovedstaden har for øjeblikket to patienthoteller med tilsammen 74 senge. Med udbygningen vil antal senge blive mangedoblet til 500. Det svarer til hver tiende seng på regionens hospitaler.

Som udgangspunkt er paraplyorganisationen Danske Patienter, der repræsenter 700.000 danskere, glad for udsigten til flere patienthoteller. Men samtidig frygter formand Torben Lund, at spareiveren risikerer at skubbe patienter på hotel, som i virkeligheden har brug for at ligge på en almindelig afdeling, hvor de har læger og sygeplejersker omkring sig.

Region Hovedstaden forventer, at de første nye hoteller står færdige om få år.