¨

Patientforening kræver bedre opsyn med misbrug

Foto: TV ØST

Patientforeningen Danmark ser gerne at sunhedsstyrelsen gør mere for sundhedspersonale der er i et misbrug

 

Patientforeningen Danmark efterlyser, at der bliver taget bedre hånd om de problemer, der opstår når sundhedspersonale med let adgang til medicin, ender i et misbrug.

- Det er nødvendigt at lægernes og sygeplejeskernes forening gør mere for at forbygge de her problemer, hjælpe de medlemmer der er i et misbrug, og sørge for det ikke bliver tabu, siger Karsten Skawbo-Jensen der er talsmand i Patienforeningen Danmark.  

Hos sundhedstyrelsen er de bevidste om problemerne. Her forventer man at læger og sygeplejesker anmelder det til embedslægen, når de opdager en kollega med et misbrug.

- vi er afhængige af at kollegaer omkring en misbrugende melder det til embedslægen, ellers er det enormt svært for os at opdage problemerne, siger ledende embedslæge Arne Scheel Thomsen.

Der er hvert år omkring 5 personer indenfor sundhedsvæsnet, der mister deres job på grund af et misbrug. Men det er kun toppen af isbjerget, mener Karsten skawbo-Jensen

- Der er formentlig et stort mørketal, der ikke kommer frem, fordi der er så stort et tabu omkring det her problem. Og det er i virkeligheden det, der er farligst for patienterne, siger han 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App