Patientforening efterlyser hjælp til hovedpinepatienter i Region Sjælland

- Det går ud over deres livskvalitet, lyder fra foreningen som bakkes op af Nationalt Videnscenter for Hovedpine på Rigshospitalet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er uforståeligt, at Region Sjælland er den eneste region uden et specialiseret hovedpinecenter.

Sådan lyder det fra Danmarks Patientforening for Hovedpineramte, der ligger i Slagelse.

Det skriver DR Sjælland.

For hovedpinepatienter fra Region Sjælland skal helt til København eller Odense for at blive udredt og få specialiseret behandling. Og det giver både lang transport - og lange ventetider, forklarer Christian Hansen, der er formand for patientforeningen:

- Ventelisterne er alt for høje i både København og Odense, så det vil jo betyde, at man kan tage presset af ventelisterne der, hvis patienterne kan komme til her i regionen, siger han til DR Sjælland.

quote Det er klart, at vi må se på, om man kan lave et tilbud i Region Sjælland, så folk ikke skal køre så langt

Flemming Damgaard Larsen (V), regionsrådsmedlem

Nationalt Videnscenter bakker op om idé

En af dem, der til dagligt lever med både migræne, spændingshovedpine og Horton-hovedpine er 59-årige Tinaliza Nielsen fra Søllested på Lolland. For hende er en 3,5-time lang bustur til hovedpinecenteret i København noget af en udfordring:

- Jeg kan ikke køre på grund af min hovedpine og måske vil jeg blive nødt til at melde afbud mange gange. Det vil betyde, at min udredning eller min sag ville blive forlænget i lang tid, siger hun til DR Sjælland.

Også hos Nationalt Videnscenter for Hovedpine på Rigshospitalet, bakker man op om ideen om et hovedpinecenter i Region Sjælland.

- Vi ved, at de her patienter er truet på velfærd og på deres livskvalitet. Så det faktum, at de ikke har et sted at gå hen, når de er i denne situation, stiller dem rigtig dårligt, siger Jakob Møller Hansen, der er centerleder og speciallæge i neurologi til DR Sjælland.

Flere regionsrådspolitikere er på banen

Jakob Møller Jensen estimerer, at der er omkring 25.000 borgere med kronisk hovedpine i regionen.

Kritikken har nu fået flere regionsrådspolitikere på banen. En af dem er regionsrådsmedlem Flemming Damgaard Larsen (V).

- Det er klart, at vi må se på, om man kan lave et tilbud i Region Sjælland, så folk ikke skal køre så langt, siger han til DR Sjælland.