¨

Patient-garanti holder ikke

Foto: TV ØST

Kirsten Devantier (V), formand for Region Sjællands psykiatri- og socialudvalg, tvivler på, at regionen kan leve op til den diagnose-garanti i psykiatrien, der er dikteret af Folketinget.

Region Sjælland vil formentlig ikke kunne leve op til den diagnose-garanti i psykiatrien, som er dikteret af Folketinget. Det siger formanden for Region Sjællands psykiatri- og socialudvalg, Kirsten Devantier (V) til dagbladet Nordvestnyt.

Velkendt problem i Nordvestsjælland
På landsplan har der i årevis været mangel på speciallæger i psykiatri og personale i psykiatrien i det hele taget. Problemet er velkendt i Nordvestsjælland, hvor det i årevis har været svært at rekruttere psykiatere nok til afdelingerne i Dianalund, Holbæk og Nykøbing samt til distriktspsykiatrien.

Ikke desto mindre aftalte regeringen og Danske Regioner i begyndelsen af juni, at psykiatriske patienter skal ligestilles med de somatisk - fysisk - syge og have ret til at få stillet en diagnose inden for 30 dage.

Men selv om der følger 200 millioner kroner ekstra med til psykiatrien på landsplan de kommende år, tvivler flere på, at diagnose-garantien kan opfyldes allerede fra september næste år, som det er planen ifølge aftalen mellem regionerne og regeringen.

Udvalgsformand tvivler på garanti
En af tvivlerne er formand for Region Sjællands psykiatri- og socialudvalg Kirsten Devantier til Nordvestnyt.

- Nej, jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre fra september næste år, siger hun.

Ifølge Region Sjælland ventede 370 patienter ved udgangen af maj på behandling i voksenpsykiatrien, mens 38 havde ventet mere end 60 dage. I børne- og ungdomspsykiatrien var tallene hhv. 18 og en.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App