Passagerer og personale har brugt mundbind en uge: - Der har været meget få episoder

Siden det den 22. august blev et krav at bære mundbind i den kollektive trafik, oplever selskaberne at langt de fleste overholder reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 22. august blev det et krav for alle rejsende over 12 år at bære mundbind i den kollektive trafik.

Trafikselskaberne i regionen, herunder DSB, Movia, Dantaxi, Molslinjen og Scandlines, oplever, at passagerne har taget godt imod kravet. De overholder reglerne og anvender mundbindet korrekt.

- Vores personale i toget udfører kontroller på ruter, hvor der er mange med. De seneste tal viser, at over 99 procent af passagerne bruger mundbind, og samtidig gør det korrekt, fortæller informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Passagerer, som ikke bærer mundbind eller visir, kan ikke komme med transportmidlet, medmindre der er tale om helbredsmæssige årsager.

- I Movia ser vi kun, at vores kunder rejser med omtanke, passer på sig selv og viser stort hensyn til andre. Det har de jo også selv en interesse i. Det er imponerende, hvor hurtigt mundbind er blevet en fast vane, fortæller kommunikationsdirektør hos Movia, Camilla Struckmann.

Passagerne har taget kravet til sig

Indtil videre beretter trafikselskaberne om meget få eller ingen tilfælde, hvor bortvisning eller politiet har været involveret.

quote Over 99 procent af passagerne bruger mundbind, og samtidigt gør det korrekt

Tony Bispeskov informationschef hos DSB

- Der har været meget få episoder, hvor personalet har gjort passagerer opmærksom på at have mundbind på, fortæller PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack.

Det samme billede tegner sig hos Dantaxi, som også oplever, at kunderne har taget brugen af mundbind til sig:

- I det store hele er det ganske stille og roligt, og der har ikke været de store udfordringer med det. Folk har accepteret det og taget mundbindene på, fortæller kommunikationschef hos Dantaxi, Rasmus Krochin.

I den kollektive trafik kan mundbindet undtages, hvis personer har vejrtrækningsbesvær eller svækkelser, der gør at man ikke selv kan fjerne mundbindet igen.

Mundbindet kan desuden fjernes, hvor situationen kræver det, hvis man for eksempel skal spise eller drikke.

Bliver mundbindet håndteret korrekt?

Både på skrift og video har Sundhedsstyrelsen lavet en guide til, hvordan man bruger et mundbind korrekt.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selskaberne gør passagerne opmærksomme på, at de skal huske mundbind via udkald i højtaleren, mail, SMS’er og videoer på perronerne, der guider passagerne i, hvordan man anvender mundbindet korrekt.

quote Besætningen i passagerafsnittet runderer og må en gang imellem prikke til folk og gøre dem opmærksom på at tage mundbindet ordentligt på

Jesper Maack PR- og Kommunikationschef hos Molslinjen

De kollektive trafikselskaber oplever, at deres personale indimellem må påpege overfor passagerer, at mundbindet ikke sidder korrekt.

- Besætningen i passagerafsnittet runderer og må en gang imellem prikke til folk og gøre dem opmærksom på at tage mundbindet ordentligt på, fortæller PR- og Kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack.

Det samme oplever man hos de andre selskaber.   

- Når vores personale møder en person, der ikke bærer mundbindet korrekt, for eksempel en der har det under næsen, så påpeger vores personale det på en pæn måde, fortæller informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

20200822-012204-l_86mb.jpg
Læs også
Kvinde bar ikke mundbind og nægtede at oplyse navn - nu får hun ekstra stor bøde
20200822-012204-l_86mb.jpg
Læs også
Kvinde bar ikke mundbind og nægtede at oplyse navn - nu får hun ekstra stor bøde

Kravet om mundbind eller visir gælder også for personalet og ikke kun i transportmidlerne. Det gælder også på stationer og stoppesteder.  


Nyhedsoverblik