Pas på tyvebander!

Politiet bliver flere steder kimet ned af borgere, som er blevet frastjålet punge og andre værdier af sigøjner-bander. - Vi kan ikke stoppe dem, lyder det fra Slagelse politi. Derfor bør borgerne selv passe meget på, lyder rådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Alene i går fik vi 40 anmeldelser fra folk, som var blevet bestjålet, fortæller Flemming Jensen, vagtleder hos Slagelse Politi.

Det er ifølge politiet et stort problem, som kendes fra flere politikredse, hvor romaerne stopper folk og beder om hjælp, og kort tid efter har de hjælpsomme folk mistet deres pung og andre værdier.

- Det sker mange steder og er meget groft, siger Flemming Jensen. Han opfordrer derfor folk til at afvise sigøjner-banderne inden de kommer for tæt på.

Trick-tyvene har tre metoder, fortæller politiet:

1. De holder i vejkanten med motorhjelmen oppe og beder om hjælp. Når folk holder ind til siden myldrer det frem med flere personer som forvirrer ofret, der så får frastjålet sin pung eller andet.

2. De møder op på folks privatadresser og siger, at de er løbet tør for vand eller benzin, og skaber på samme måde forvirring og stjæler fra folk.

3. De står udenfor større supermarkeder og forvirrer handlende - enten ved at smide en håndfuld mønter på jorden, og mens folk tror, at de har tabt nogle penge, så får de frastjålet deres punge. 

Flere prøver også at sælge "guld" smykker til folk. Men det er snyd og fup, lyder det fra politiet, som opfordrer folk til fuldstændig at afvise sigøjner-banderne før de får lov til at stjåle noget fra en.