Pas på telefonsvindlere

I perioder har regionens beboere været ramt af telefonopkald, hvor aggressive sælgere har lokket folk til at købe rejser, som de ikke har råd til. Det tyder på, at opkaldene er i gang igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Tillykke, du har vundet en rejse!

Det er den glædelige besked, som mange beboere i regionen har fået, når de har taget telefonen. Det er bare ikke helt så ligetil.

En af dem som er blevet ringet op for nylig, er Bente Pedersen fra Stege.

- Jeg blev ringet op fra hemmeligt nummer, og ønsket tillykke. kvinden i den anden ende sagde en del på engelsk, hvorefter jeg smed røret på, fortæller hun.

Den "heldige vinder" bliver ringet op - oftest af en engelsktalende person - og får tilbudt en rejse for 4 personer, med luksuskrydstogt til forskellige eksotiske destinationer. Man skal selv betale for den ene billet, og har dermed "vundet" de resterende tre billetter. Man kan reelt sige, at man har vundet retten til en rabat. Rejsen koster typisk omkring 5-6.000 kroner pr. person.

Hagen er dog den, at krydstogtet lægger fra kaj et sted i USA. Dermed skal man selv betale for fire flybilltter til og fra USA for at indfri sin "præmie", og det er der ikke mange der ved, at de siger ja til.

Samtalen bliver ofte optaget fra sælgernes side, og derfor kan man komme til at sidde i saksen, hvis man har sagt ja til at modtage rabatten, men senere fortryder. Risikoen er, at man kan ende med at måtte betale for den ene billet, selvom man aldrig kommer afsted.

Derfor er en god hovedregel, at hvis man vinder noget, uden at have deltaget i en konkurrence, kan det meget vel være for godt til at være sandt. Og skulle man alligevel ryge i, er det en god idé at tale med sin bank. De kan muligvis hjælpe.