Pas på sandet under grillen

Når man fjerner engangsgrillen for at smide den ud, så kan man glemme også at køle underlaget ned. Det lærte Gitte Dahl på den hårde måde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en onsdag aften og Gitte Dahl var på stranden med sin kæreste for at grille lidt.

Aftenen var gået godt, men så skulle de rydde op.

- Jeg tager forsigtigt den slukkede grill op og træder så lige der, hvor den har stået de sidste 2 timer, siger Gitte Dahl.

- Jeg brænder mig så noget så frygteligt, siger hun og skæver ned til sine tæer, huden flere steder hænger dødt og løst.

Gode råd

Indsatsleder Benny Juul Nielsen er taget med TV2 ØST på stranden for at vise, hvordan man kan gardere sig mod uheld, når man griller på stranden med engangsgrill.

Mens han tænder op i grillen forklarer han første gode råd: afstand.

- Det er vigtigt at grille på god afstand fra andre, så de ikke er i tvivl om, hvor der er varmt, siger han.

Han lægger desuden vægt på årvågenhed og sund fornuft: overlad aldrig grillen til sig selv.

- Hvis den bare står, kan folk nemt overse den eller grillen kan sætte ild til noget. Hvis der er folk ved den, kan de kontrollere den. Ligesom et bål.

Og så skal man ikke lade sig narre: sandet bliver også varmt.

- Efter et par timer kommer sandet nemt op og rammer et par hundrede grader. Derfor er det vigtigt at man både slukker kullene OG køler sandet ned, forklarer Benny Juul Nielsen, mens han pøser strandvand ned over grill og varmt sand.

Det er en lektion, Gitte Dahl også har fået, om end på en lidt anden måde

- Jeg håber bare, at folk vil blive klogere, når de har set mit opslag på facebook eller indslaget på TV2 ØST. Det behøvede jo ikke være mig, der var kommet til skade. Det kunne have været et barn eller et dyr.

 

[video:videonode:227328]