Pas på med mobilen i ferien

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at tage mobilen med til udlandet. Det erfarede en dansk studerende i Stockholm, da han tog sin mobil med til den svenske hovedstad og brugte den som modem til computeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

54.487 kroner. Det lød mobilregningen på efter to dage i Sverige.

Inden rejsen havde den studerende oprettet et telefonabonnement hos 3 mobil, som han kunne benytte i Sverige til dansk pris. Han undersøgte desuden grundigt abonnementets dækning og tjekkede, at prisen for brug af mobiltelefonen var ens, uanset om han brugte den i Danmark eller Sverige, oplyser Forbrugerrådet til ritzau.

Få måneder efter bestillingen blev abonnementet spærret af 3 Mobil, da mobiltelefonregningen rundede de 54.000 kroner.

- Denne sag viser med al tydelighed, at regningen kan blive uhyre høj, når mobilen roamer, det vil sige bruger et udenlandsk teleselskab til at ringe hjem. Derfor er det vigtigt, at man i mobiltelefonens display holder øje med netværket, siger Anette Høyrup, jurist i Forbrugerrådet.

Fakta om mobilen
Gode råd fra Forbrugerrådet til mobiltelefoni på rejsen:

  1. Tjek dit telefonselskabs pris for telefoni og sms, inden du rejser ud.
  2. Hold øje med netværket, det kan koste dig dyrt når mobilen roamer og du ringer hjem - eller bruger telefonen til dataoverførsler - til udenlandsk takst.
  3. Mister du din telefon, så sørg for at spærre den hurtigst muligt. Nøjagtigt som du ville gøre, hvis du fik stjålet dit kreditkort.
  4. Slå din telefonsvarer fra. Du betaler udenlandstakst for at modtage opkaldet og aflytter du beskeden i udlandet, koster det dig også udenlandstakst.
     
     
      Kilde: Forbrugerrådet.