Pas på lommetyve (VIDEO)

Lommetyve-bander plager regionen. Politiet formoder, at der er tale om organiserede bander fra Østeuropa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet advarer om, at flere lommetyve-bander er på spil i øjeblikket. Siden den 1. oktober har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi haft 108 anmeldelser om lommetyveri. Politiet mener, at det er østeuropæiske bander, der står bag hovedparten af de mange tyverier.

- Dem, vi har haft fat i, har været fra Bulgarien og Rumænien, siger Jan Schmidt, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands- & Lolland-Falsters Politi.

Se TV2 ØSTs indslag om de mange lommetyverier herunder:
[video:flv:081124_lommetyve.flv]

Politiet formoder at lommetyverierne er organiseret med bagmænd rundt omkring, hvor tyvekosterne deponeres midlertidigt. Dermed kan de enkelte gerningsmænd bevæge sig rundt i byerne næsten hele dagen uden den store risiko, fordi de kun har værdigenstande på sig fra deres seneste tyveri.

- Hvis vi ikke kan bevise, at de står bag flere forhold, så får de en bøde og bliver løsladt igen, fortæller Jan Schmidt.

Op til julehandlen går folk ofte rundt med mange kontanter på sig. Derfor opfordrer politiet de handlende til at være på vagt.

- Du skal ikke gå rundt med en pung i en rygsæk eller andre steder, hvor det er nemt at komme til for tyvene. Du skal hele tiden kunne se det sted på kroppen, hvor du har dine penge, lyder rådet fra Jan Schmidt.