Pas på juletyve

Pas godt på pungen og pinkoden, når du juleshopper. Tyvene står på spring for at stjæle fra dig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kun to dage siden, Liselotte Skaarup fra Holbæk fik stjålet sin pung, mens hun var på juleindkøb. 

- Jeg blev gal. Jeg blev smaddergal og så kørte det jo igennem hovedet på mig, hvad jeg havde haft i pungen, fortæller hun til TV2 ØST.

I december måned er der desværre ekstra mange, der oplever det samme som Liselotte Skaarup. Og i år har det været særligt slemt. Så slemt at Midt- og Vestsjællands Politi har sat civile betjente på gaden.

- Det er typisk punge med kontanter og kontokort, der bliver stjålet. Og udover at have tabet af de penge, man har mistet, så er det jo et stort irritationsmoment at skulle skaffe alle de her ting igen, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.  

Liselotte Skaarup fik både stjålet kontanter og dankort. Og tyvene må have fulgt efter hende og afluret hendes pinkode, for fire gange nåede de at hæve penge, inden hun fik kortet spærret. I alt fik hun stjålet for 4500 kr. Men man kan selv gøre meget for ikke at friste tyvene.

- Man skal sørge for at have sin pung på sig og ikke i en taske. Så skal man sørge for at skjule sin pinkode godt, når man er ude at handle, så man ikke risikerer, at andre aflurer den. Og så skal man være opmærksom, hvis der er nogen, der puffer til en. Det kan være tegn på, at man er ved at være udsat for lommetyveri, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.  

Liselotte Skaarup vil tage sine forholdsregler næste gang, hun er på indkøb.  

- Jeg vil lade være at tage min pung med, og så tage mine kontanter og mit dankort under min jakke. Og så vil jeg holde hånden over pinkoden, når jeg taster, selv om det måske virker hysterisk, siger hun.