Pas på de åbne vinduer i sommervarmen

Det er fristende at holde vinduerne åbne, når solen bager. Også når man ikke er hjemme. Men det er en dårlig ide, for forsikringen dækker ikke indbrudstyveri, hvis tyven er kommet ind gennem et åbent vindue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En afgørelse fra Ankenævnet for Forsikring har slået fast, at forsikringen ikke dækker indbrudstyveri, hvis tyven er kommet ind gennem et åbent vindue. En forbruger var udsat for indbrudstyveri, hvor tyven kom ind gennem et vindue, der stod på klem og stjal bl.a. sølvtøj. Forsikringsselskabet bedømte det som simpelt tyveri.

- Sagen viser, at det er vigtigt at man lukker og låser vinduer og døre når man forlader huset.

Seertjek:

/* */

Forsikringsselskabet dækker som hovedregel kun tyveri via et åbent vindue som simpelt tyveri. Det betyder, at man ikke er fuldt dækket af forsikringen. Kontanter sølvtøj dækkes ikke, og dyre ting som fotoudstyr og computerudstyr dækkes kun med 10 % af forsikringssummen, siger Anne Dehn Jeppesen, jurist i Forbrugerrådet i en pressemeddelelse.

Luk vinduet, når du forlader huset
I sommervarmen kan det være fristende at holde vinduet åbent på klem med et sikringsbeslag, der gør, at vinduet ikke kan åbnes udefra. Men det er ikke en god løsning:

- Ingen af de såkaldte sikringsbeslag er godkendte af forsikringsselskaberne, og derfor er de ikke brugbare, selvom de sælges som sikre og indbrudshæmmende. Det bedste råd er altså, at man lukker vinduer med hasper og låser dørene når man forlader huset, siger Anne Dehn Jeppesen.