Pårørende til trafikdræbte: Straf ikke høj nok

Efterladt kone og søster mener ikke, straffen på 2 et halvt års fængsel til spritbilist er høj nok, efter han i februar kørte 2 ihjel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helle Breinholt mistede både sin mand og sin bror i trafikulykken i februar, hvor en spritbilist kørte ind i de dræbtes bil bagfra på Vestmotorvejen. 

Hun valgte ikke at møde op i retten i dag, hvor trafikdrabsmanden fik 2 et halvt års fængsel for spirituskørsel, høj fart og uagtsomt manddrab.

- Jeg synes, det er en lettelse, at den her dag er overstået, og så håber jeg selvfølgelig på, at han ikke anker den, for så er den del overstået, siger Helle Breinholt.

Læs også: Trafikdrabsmand kendt skyldig: 2 et halvt års fængsel

Hun var gift med nu afdøde Anders Breinholt og søster til Steen Breinholt Rasmussen. Helle Breinholt synes, at dommen var alt for mild.

- Den skulle være højere. Fordi han har ødelagt så mange liv. Han har taget børnenes far væk fra mig og min bror, siger Helle Breinholt til TV2 ØST.

Overlevende vil have straf hævet

Søren Riis Sørensen, der var ven til afdøde Anders Berinholt, var også med i bilen den februarmorgen. Han overlevede trafikuheldet og står tilbage med en følelse af, at drabsmanden er sluppet for nemt fra uheldet.

- Det er en alt for mild dom i min verden. Fordi jeg synes, 2 1/2 år er al for kort tid, fordi jeg kan møde ham i Næstved her om 2 år, fordi han kommer ud for god opførsel. Jeg synes, det skulle være 2 1/2 år pr. menneskeliv, han har taget fra en, så jeg synes, den er for mild og at han aldrig skulle have et kørekort igen, siger Søren Riis Sørensen. 

Se video: Familie står frem

Den dømtes forsvarer, Carsten Brix, synes umiddelbart, at straffen var lidt for hård.

- Han er ikke tidligere straffet, han har gode personlige forhold og det er jo det, der kan tale for, at han skal have en mildere straf, og så er det jo uagtsomt, det han bliver dømt for, siger han.

Men anklager Camilla Meding er tilfreds med de 2 et halvt års fængsel og 8 års frakendelse af kørekort.

Det er en skærpende omstændighed, at man både har kørt særligt hensynløst og også har været spirituspåvirket samtidig, og det gør, at man ligger over det normalområde på halvandet års fængsel.

Advokaten og den dømte vil nu bruge de næste 14 dage på at overveje, om de vil anke sagen.