Parkerings-kaos i Gedser

Det store antal af udenlandske håndværkere skaber problemer i Gedser. Parkerede biler gør det svært for de erhvervsdrivende at bruge havnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Parkering forbudt"-skilte er ved at blive sat op på havnen i Gedser. Restriktionerne kommer for at dæmme op for problemer med parkerede biler.

- Det er eksploderet inden for det sidste halve år. Det er næsten umuligt at komme rundt på havnen, siger Gerhard Kähler, der er havnefoged på Gedser Fiskeri- og Lysbådehavn.

Enkelte biler holder i flere uger men værst er det fra torsdag til søndag, når håndværkere fra Tyskland og Polen kommer fra deres arbejde på Sjælland og skal hjem med færgen. For at spare penge sætter de bilen og går ombord. Denne weekend stod over 150 biler på og omkring havneområdet.

De mange ulovligt parkerede biler giver erhvervslivet problemer. Det er blandt andet svært for fiskerne at få afhentet deres fangst. I sidste uge begyndte man at sætte "parkering forbudt"-skilte op visse steder. I flere båse må man nu kun holde i fire timer, men indtil videre bliver det ikke overholdt.

- De parkerer, som de hele tiden har gjort, konstaterer Gerhard Kähler. 

Bilisterne har nu fået et brev i forruden om, at man snart vil bede politiet om at udskrive bøder, hvis de ikke parkerer lovligt længere væk. Samtidig vil de erhvervsdrivende gerne have Guldborgsund Kommune til at lave flere parkeringspladser i området.

Guldborgsund Kommune vil først se om de nye tiltag virker men afviser ikke, at der skal bygges flere parkeringspladser.