¨

Papirer om svigt i Brønderslev forsvandt

Det var ikke kun familien, der svigtede i Brønderslev. Det gjorde kommunen også, viser et krydsforhør af vidne.

 

En underretning fra Skanderborg Kommune om Brønderslevfamiliens alvorlige mistrivsel fra 26. juni 2009 kom tilsyneladende først til Brønderslev Kommunes kendskab flere måneder senere. Og selv da kommunen fik kendskab til underretningen, skete der ikke rigtig noget.

Det erkendte en socialrådgiver i retten, da hun dybt påvirket af sagen skulle svare på, hvorfor der gik så lang tid, inden der blev grebet ind.

I underretningen blev der gjort opmærksom på, at den 37-årige tiltalte mor og hendes ni børn ville flytte til Nordjylland, og at familien havde alvorlige trivselsproblemer og krævede omfattende støtte.

Hvor brevet blev af og hvorfor det blev syltet i kommunen, står hen i det uvisse.

En anmeldelse fra politiet midt i juli, der blev faxet til en afdelingsleder i Brønderslev Kommunen, kom først til socialrådgiverens kendskab to måneder senere. Politiet havde skrevet til kommunen, at børnene i familien syntes at leve under utrygge forhold og virkede bange.

Politiet havde været på familiens ejendom i en ukendt anledning. Også to anonyme anmelderser mod familien blev der ikke reageret på straks.

- Jeg hørte første gang om familien i august 2009. Da fik jeg kun navne og personnumre, forklarede socialrådgiveren onsdag i retten i Hjørring.

- Først i løbet af september fik jeg kendskab til de rapporter, der var lavet i Skanderborg om børnenes forhold i familien, forklarede hun.

Advokat Henrik Garlik Jensen, der er forvarer for den tiltalte mor, oplyste, at der var udarbejdet otte såkaldte paragraf 50-undersøgelser i familien. Konklusionen var i alle rapporter, at der var behov for kraftig støtte i familien.

Der skete bare ikke rigtig noget, forklarede socialrådgiveren, der mest koncentrerede sig om at få et tillidsfuldt forhold til familien, herunder to af drengene med sproglige problemer.

Socialrådgiveren havde under i alt tre hjemmebesøg i familien ikke observeret lugtende børn i beskidt tøj.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App