Pædagog slipper for retssag

Der kommer ingen retssag mod den kvindelige pædagog, der sparkede en 15-årig dreng på opholdsstedet Åstrupcentret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 38-årig kvindelig pædagog har været sigtet for vold siden hun tidligere på året sparkede en 15-årig dreng over benet på opholdsstedet Åstrupcentret på Nordfalster.

Nu oplyser politiet at man har besluttet ikke at rejse tiltale mod pædagogen.

- Det er sket efter en strafferetlig vurdering, hvor vi er kommet frem til, at kvinden handlede i nødværge, siger politiadvokat Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Nykøbing Falster til P4 Sjælland.

Den kvindelige pædagog afslørede sig selv på en skjult lydoptagelse, som drengen efter episoden optog på mobiltelefon. Her indrømmer hun at have sparket drengen, men at hun vil nægte det, så alle vil tro, at det er den anbragte dreng, der lyver. Til sidst truer hun med mere vold.

- Den pædagoiske del tager politiet ikke stilling til. Vi forholder os udelukkende til det strafferetlige, siger Michael Boolsen.

Pædagogen har forklaret, at hun følte sig truet under en nattevagt, fordi den 15-årige sammen med et par andre drenge forsøgte at få åbnet døren til hendes soverum. Drengen har derimod forklaret, at han stille og roligt bankede på for at bede om en sovepille.

Den kvindelige pædagog er fyret fra Åstrupcentret, og opholdsstedet fik senere en kraftig påtale fra Guldborgsund Kommune, fordi institutionen ikke indberettede episoden.