På sporet af naturen

Det er så dejligt at gå i naturen og mange af os vil gerne ud i marker og skov. Landmændene elsker også deres natur, men på Sporenes dag viste det sig, at de ikke er begejstrede for at dele den med os andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var flere landmænd med på en guidet tur i Tølløse skov her på Sporens dag.

- Jeg er meget naturelsker. Jeg har selv et lille landbrug og kører i marken og nyder det, siger landmanden Alfred Rasmussen.

- Ja, naturen er skøn, men når det kommer til at åbne den op for os andre, så slå han bremsen i.

- Hvis de smider ting ind i marken, er det ikke så godt. Det er det, du er bange for ved at åbne? Ja, det er en af tingene og så kan vildtet ikke få lov til at yngle i fred, siger Alfred Rasmussen.

Sporenes dag skulle øge vores og landmændenes ønske om de såkaldte spor eller stier langs markerne. Miljøministeren mener ikke, der er noget at frygte ved at lade folk komme til markerne. 
 
- Jeg forstår godt, at man kan være i tvivl, men hvis man går tur her i Tølløse skov, er der ikke affald og det er et af de mest benyttede spor i Sjælland, så det kan sagtens lade sig gøre, at der er mange mennesker, der bruger naturen, siger miljøminister, Troels Lund Poulsen, Venstre. 

En anden landmand mener, at åbenhed vil være godt for landbrugets image i befolkningen.

- Jeg tror, det er ris til egen røv til landbruget, hvis ikke man er åben, det er man simpelthen nødt til at være, siger deltidslandmand Ole Olsen.

Den moral er ikke til at tage fejl af - men der er som bekendt ikke nogen bedre moral end dobbeltmoralen.

- Hvorfor har du ikke selv nogle spor? Det er kun fordi, jeg ikke har fået taget mig sammen til det. Jeg er blevet opfrodret til det, men jeg har ikke taget mig sammen til det, fortsætter Ole Olsen.

Det er der 141 landmænd, der har taget sig sammen til i løbet af ti år, men ministeren vil have bearbejdet landmændene, så der inden for tre år er 500 spor.

- Jeg tror bare, vi skal blive bedre til at samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen, landmændene og de frivillige organisationer, så tror jeg godt, at det kan lade sig gøre, siger miljøministeren.

Foreløbig er der 13 spor i vores landsdel.