Overvejer at sløjfe menighedsrådsvalg

En række biskopper forslår nu, at afskaffe menighedsrådvalgene og erstatte dem med en generalforsamling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afskaf menighedsrådsvalgene og erstat dem i stedet med generalforsamlinger. Sådan lyder et nyt og kontroversielt forslag fra biskop i Århus Stift, Kjeld Holm. Og han bakkes op af flere biskopper, skriver Kristeligt Dagblad.

Det er ifølge Kjeld Holm på tide, at sognene ikke længere forsøger at holde valg, som var det et kommunal- eller folketingsvalg. For hver femte borger er ikke medlem af folkekirken, og derfor skal rådene heller ikke vælges som om, alle borgerne har stemmeret, mener han.

Biskop i Lolland Falsters Stift Steen Skovsgaard er også parat til at se på en fornyelse af menighedsrådsvalgene. Man han mener ikke nødvendigvis at en generalforsamling vil give flere kandidater.

I 2004 var der da også kun kampvalg i hvert 10. sogn, og i områder med valg var stemmeprocenten kun på 17 procent.  -De fleste menighedsråd fungerer i forvejen som en bestyrelse. Derfor er det mere ærligt og redeligt at indbyde til en generalforsamling, hvor vi i fællesskab kan drøfte, hvilke visioner vi har for folkekirken i lokalsamfundet. Vi kan lige så godt kalde barnet ved sit rette navn. Det vil også spare os for
en masse penge, som vi så kan bruge andetsteds, siger Kjeld Holm.