¨

Overvågning af rastepladser

Foto: TV ØST

En bølge af hærværk hærger rastepladserne langs regionens motorveje. De tilsynsførende ser en løsning på problemet. De vil have overvågning af pladserne.

Søren Johansen fører tilsyn med de mange rastepladser på regionens motorveje. For ham er det blevet hverdag at møde et smadret toilet.

-Man bliver da sur. Man har jo en ansvarsfølelse, når man går herude hver dag, siger Søren Johansen.

Søren Johansen mener, at overvågning af pladserne ville hjælpe på problemet.

-Hvis man ser det fra vores vinkel, ja, så ville det da være en fordel, for så ville man komme det her hærværk til livs, siger Søren Johansen.

Hos politiet kan man også se fordelene i overvågning af rastepladserne.

-Vi kan se, at der hvor digital overvågning eksisterer nu, der lykkes det os - jævnligt - at opklare forbrydelser på den baggrund, siger Politiinspektør Erik Johansen fra politiet i Næstved.

Alene på Sjælland, bruger vejdirektoratet mindst een million kroner årligt, på at rydde op efter hærværksmænd på rastepladserne. Penge, der i følge Søren Johansen kunne bruges bedre.

-Vi ville da heller bruge pengene på de trafikanter der bruger rastepladserne, i stedet for at bruge dem på at rydde op efter hærværksmænd.

Om overvågning på rastepladser bliver til noget, er op til politikerne.
Regeringen og Dansk Folkeparti er på vej med et lovforslag om øget overvågning, men forslaget inkluderer ikke rastepladserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App