Oversvømmelserne udeblev

Meteorologerne spåede oversvømmelser, men i Havnelev var der i dag ingen våde kældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er Havnelev tør og der er ingen oversvømmede kældre eller haver. Men tidligere har Havnelev oplevet hvordan oversvømmelserne har hærget. Senest den 6. juli.

- Jeg synes jo nok at de varsler man gentagne gange gav i medierne efterlod det bestemte indtryk, at der ville komme meget vand, siger Finn Warming fra Havnelev.

Husejere i Havnelev havde frygtet vandmassernes komme.

- I værste fald frygtede jeg at vi ville opleve det samme som for små 14 dage siden, siger Finn Warming.

Hos Stevns Brandvæsen havde man også hørt meteorologernes advarsler og man var forberedt til den helt store skylle.

- Vi var klar til  at køre temmelig hurtigt, hvis der var behov for det med pumpemateriel, og vi havde også  andre vi kunne ringe til og trække på hvis det var nødvendigt, siger indsatsleder Jan Gehlsen fra Stevns Brandvæsen.

Meteorologerne havde varslet et sted mellem 30 og 70 mm nedbør. Men oversvømmelserne i Havnelev udeblev og Stevns Brandvæsen fik en rolig weekend.

- I forhold til vand- og pumpeopgaver har vi faktisk intet haft, selvom vi har forberedt os på det, siger indsatsleder Jan Gehlsen fra Stevns Branvæsen.

Brandvæsenet er ikke kede af at meteorologerne havde råbt ulven kommer, uden at der var nogen der blev bidt.

- Det er meget rart at havde de meldinger så vi er forberedt. Om det så kommer i vores område eller i naboområdet er der ingen der ved, og det ved meteorologerne selvfølgelig heller ikke. Men det er meget rart, at der er varslet om x-antal millimeter så vi kan forberede os, siger indsatsleder Jan Gehlsen fra Stevns Brandvæsen.

Og i Havnelev har man tilgivet meteorologerne fejltagelse.

- Der er ingen der har 100 procent ret hver gang, og det har meteorologerne heller ikke. Det har vi oplevet flere gange, at de tager lidt fejl i forhold til det de havde forudsagt, siger Finn Warming fra Havnelev.