¨

Oversvømmelse

Foto: TV ØST

Et ægtepar har i syv år i bogstavelig forstand været oversvømmet af problemer. Flere gange om året står deres grund under vand. Skal problemet løses skal ægteparret selv betale.

Problemet i sig selv er ikke til at overse på Helge Leiningers grund. Store dele af indkørsel og have står under meterhøjt vand. Sådan har det været de sidste seks år.

- Når det er sådan, kan vi nærmest ikke komme ud. Vores afløb virker ikke, så vi kan hverken komme på toilettet eller i bad. Det er helt ulideligt, understreger Helge Leininger.   
     
I nogle til fælde har vandstanden været oppe på over en meter. Vandet, det kommer fra naboens grund. I følge vandløbsloven har enhver ret til at dræne sin grund. Naboen har altså ikke gjort noget ulovligt. Men når vandet løber videre ned til Helge Leiningers grund er det ham, der har nytte af en dræning. Også er det også ham, der, i følge loven, er forpligtet til at betale regningen.   

Det drænede vand fra naboens grund løber under jorden og skulle ledes ud i et nærliggende kommunalt vandløb. Men rørene er ikke store nok til at rumme vandet.

Selvom rørene i det kommunale vandløb er for små, er kommunen ikke forpligtet til at udskifte dem. I knap syv år har meldingen fra Ringsted Kommune lydt på at den eneste, der er så tilbage til at betale regningen er Holger Leininger selv.

- Jeg synes ikke, at jeg burde være forpligtede til at betale for dræning af min grund, når vandet kommer fra naboen. Det er flere hundrede tusind kroner, det drejer sig om. Vi står jo også i de har problemer, fordi kommunens rør er for små, forklare Helge Leininger. 

Ringsted Kommune har hidtil afvist at tage et økonomisk ansvar i sagen. Men nu ser det ud til at der alligevel kommer skub i tingene.

- Det kan godt være, at vi ikke er forpligtede i lovmæssig forstand. Men vi har alligevel en moralsk forpligtelse til at hjælpe. Jeg vil tage sagen op i udvalget, forsikrer Bo Jensen, Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Ringsted Kommune.     

Formanden regner med at en afgørelse falder i løbet af foråret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App