Overlæge tror ikke på lukning af fødeafdeling

Ledende overlæge tror ikke på, at politikerne tør gennemføre beslutningen om at lukke for fødsler på sygehuset i Slagelse

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal snart være slut med at føde børn på sygehuset i Slagelse.  Det mener i hvert fald politikerne i Region Sjælland.Men det skal man slet ikke tro på, siger ledende overlæge på gynækologisk/obstetrisk afdeling på Slagelse Sygehus, Ole Fall til Sjællandske.

- Lukning af en fødeafdeling er en meget varm kartoffel og så længe, jeg ikke har set en underskrevet erklæring og en færdig tidstabel, tager jeg det forholdsvist roligt, siger Ole Fall til avisen.

Han tror politikerne, at  politikerne får kolde fødder.Region Sjællands sygehusplan lægger ellers op til en lukning af fødeafdelingen i Slagelse. En beslutning der vil sende de fødende på landevejen til Næstved eller Roskilde.

Ole Fall understreger, at han principielt finder det udmærket med færre fødesteder i regionen. Men han mener, at det er forkert at lukke afdelingen i Slagelse. Den ledende overlæge havde nemlig gerne set, at man havde valgt at placere hovedsygehusene i den nye region i Køge og Slagelse fremfor Næstved, Holbæk og Roskilde.