¨

Overlæge: Politiet burde have hjulpet

Foto: TV ØST

Betjente handlede forkert, da de lod 20-årig sove, der senere blev fundet død. Det mener en overlæge.

Politiet burde have kørt en 20-årige sovende kvinde på hospitalet, som lørdag morgen blev fundet ved siden af en død misbruger. Kvinden døde senere samme dag.

Sådan lyder kritikken af politiet fra socialoverlæge ved Københavns Kommune, Peter Ege.

- Det er rimeligt, at man sikrer sig, at hun er til at vække, og at man snakker med hende og spørger hende, hvad hun har taget, siger Peter Ege tuil Ritzau og tilføjer.

- Man burde formentlig have taget hende med på hospitalet. I hvert fald burde man have vurderet hendes tilstand. Det ved jeg ikke, om man har gjort, men hvis man har gjort det, har man vurderet galt, siden hun er død. Er det ikke logik for burhøns? siger Peter Ege.

To mænd og en kvinde blev fundet døde mellem klokken fem og 13 lørdag. To af dem i den samme lejlighed i den vestsjællandske by Hørve. Her blev en 47-årig mand fundet død ved ottetiden. Da politiet kom til lejligheden, sad den 20-årig kvinde i en stol og sov.

Fem timer senere blev hun fundet død.

De tre afdøde bliver mandag obduceret, og politiet håber dermed at komme nærmere en forklaring på de tre dødsfald.

Hos Kalundborg Kommunes misbrugscenter er man opmærksomme på, at der kan være et farligt stof i omløb, og centerchef Dorte Rasmussen har derfor været i dialog med de lokale misbrugere.

- Vi har drøftet det med nogle af vores brugere her til formiddag. De har givet udtryk for, at de ikke kender til, at der skulle være noget i omløb, men de er påpasselige med, hvad de køber, siger Dorte Rasmussen centerchef for Kalundborgs Kommunes misbrugscente.

02:32 Luk video

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App