Overhaling og trailer skyld i dødsulykker

To alvorlige trafikulykker i Jylland og på Sjælland kostede mandag tre børn og tre voksne livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tungt lastet trailer i slinger og en mislykket overhaling var efter alt at dømme årsagen til, at seks mennesker mistede livet ved to trafikulykker mandag i Vestsjælland og i Østjylland. I øvrigt viser tal fra Vejdirektoratet, at antallet af trafikdræbte i år ligger forholdsvist højt.

På Hammelvej ved Haslund nær Randers kolliderede en familie i en personbil med en modkørende tankbil. Ved ulykken blev den 30-årige mor og hendes femårige datter dræbt. Faderen og parrets 11 måneder gamle søn blev hårdt kvæstet bragt til sygehuset, hvor drengen senere døde af sine kvæstelser.

Årsagen til ulykken var tilsyneladende, at en trailer på familiens bil kom i slinger, så bilen endte med at køre ind i siden på tankbilen. Traileren var læsset med fliser. Tirsdag morgen kunne vagtchefen ved Østjyllands Politi ikke sige, om traileren var lastet for tungt. Det spørgsmål vil blive afklaret i bilinspektørens undersøgelse.

Nogle timer tidligere kørte en Peugeot 206 frontalt ind i en modkørende lastbil på Korsørvej ved Korshøjvej lidt uden for Slagelse. Ved ulykken blev de tre personer i personbilen dræbt.

Det var en 29-årig mand fra Vejle, hans otteårige datter, der boede i Brøndby, samt en 17-årig pige fra Hvidovre. Ifølge lastbilchaufførens forklaring skete ulykken, da Peugeoten ville overhale en anden bil. Tilsyneladende opdagede føreren af personbilen, hvad der var ved at ske og trak helt ud i venstre side, hvor hjulene kom ud i rabatten. Samtidig bremsede lastbilchaufføren op og trak ind mod midten, men det var ikke nok til at undgå ulykken.

- Vi søger stadig vidner til ulykken. For eksempel bilisten i den bil, som manden var ved at overhale, siger vicepolitiinspektør Jan Schmidt ved lokalpolitiet i Slagelse tirsdag morgen.

I årets første seks måneder døde 194 mennesker i trafikken, og det tal er næsten identisk med halvårsstatistikken fra 2007. I juni skete der færre ulykker end i samme måned året før, men alligevel var der flere dræbte, viser tal fra Vejdirektoratet.

Derimod var 2006 et godt år for færdselssikkerheden med et rekordlavt antal dræbte. Men siden er udviklingen altså gået i den modsatte retning.