¨

Overgreb mod udviklingshæmmede i Faxe

Foto: TV ØST

Kommunen undersøger en sag om overgreb mod fem udviklingshæmmede beboere på en institution.

- Beboerne blev ydmyget dagligt og slået og skubbet jævnligt, siger Gitte Olsson, der er tidligere pædagog på Bo - og Naboskab på Hertelvej i Fakse.

I en periode på fire år fra '98 til 2002 arbejdede hun på institutionen, hvor hun var med til at passe og pleje fem udviklingshæmmede beboere i alderen 40-50 år.

Hun beskriver et råt arbejdsmilijø, hvor to faste plejere "havde magten". Og hvor hun mistede tilliden til sin egen dømmekraft og faglighed.

- Jeg tænker på, hvordan hverdagen er for beboerne nu, og selvom jeg gik til ledelsen, hjalp jeg dem jo ikke. Det er jeg meget flov over, siger hun

Gitte Olsson blev sygemeldt og senere fyret. Og hun er klar over at anklagerne er meget hårde.

- Der er ingen der har fantasi til at tro, at den slags kan ske, siger Gitte Olsson.

Storstrøms Amt lavede flere tilsyn med bostedet, men fandt ingen dokumentation for overgrebene. Men nu vil Faxe Kommune tage sagen op igen - og starte en undersøgelse.

- Vi er chokeret over sagen, men glade for det kommer frem í lyset. Og vi har sat uvildige folk til at undersøge forløbet, og når det er gjort, kan vi tage aktion på sagen, siger Ivan Lilleng (Kons.), Formand for Social - og sundhedsudvalget, Faxe Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App