Overfaldt af 10 mænd - afvist af politiet

Politiet havde ikke tid, lyder anklagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til fredag bliver Kristian overfaldet foran et diskotek i Nykøbing Sjælland. Efterfølgende truer gerningsmændene ham med bank, hvis han melder dem til politiet. Kristian trodser truslerne og ringer til politiet. Men ifølge Kristian Madsen er beskeden fra politiet:

"Gå hjem og sov eller kør til Roskilde", hvis du vil anmelde overfaldet.

Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Torsdag aften er 20-årige Kristian Madsen fra Rørvig på diskotek Check Point i Nykøbing Sjælland med nogle venner. På et tidspunkt i løbet af natten bliver en af Kristians venner overfaldet af 10 mænd uden for diskoteket.

- De er 10 mænd, og vi er seks. På et tidspunkt ser jeg min ven, der ligger på jorden, mens de andre sparker på ham.

Kristian Madsen vil hjælpe vennen og skubber en af voldsmændene væk, men da Kristian Madsen vender sig om, får han en flaske i panden. Flasken knuses og skærer ham ned igennem ansigtet. En ambulance bliver tilkaldt, og Kristian Madsen bliver kørt til sygehuset i Holbæk. Her bliver han syet i ansigtet.

Men nogle af gerningsmændene er fulgt efter ambulancen, og på sygehuset i Holbæk truer de Kristian Madsen med bank, hvis han går til politiet. Kristian Madsen ringer til sin mor Jane Madsen, der henter ham. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

På trods af truslerne fra voldsmændene vælger Kristian og Jane Madsen at anmelde episoden til politiet.

Ved 4-tiden i bilen på vej hjem fra Holbæk ringer Kristian Madsen til politiet, men politiassistenten vil ifølge Kristian Madsen ikke tage imod anmeldelsen.

- "Gå hjem og sov", siger hun. Hun lyder meget træt, fortæller Kristian Madsen og fortsætter:

- Vi får at vide, at politiet ikke har mandskab til at komme til Nykøbing, siger han til Holbæk Amts Venstreblad. Jane Madsen sidder ved siden af Kristian Madsen i bilen, da han ringer til politiet:

- I telefonen siger de, at vi skal møde personligt op på politistationen i Roskilde. Ellers skal vi vente med at anmelde episoden til mandag, hvor vi kan gå på politistationen i Nykøbing. De siger, at det er på grund af politireformen, siger Jane Madsen.

- Det er rystende. Jeg er chokeret over den besked. Jeg kan godt forstå, at nogle opgiver at ringe til politiet. Jeg føler, at retssikkerheden er lig nul. Kristian er blevet overfaldet og truet, og så kan vi ikke engang anmelde det til politiet. Jeg er glad for, at vi skulle til Jylland her i weekenden, siger Jane Madsen.

Henrik Mikkelsen, chef for lokalpolitiet, har ansvaret for bemandingen på lokalpolitistationerne efter politireformen:

- Som udgangspunkt vil vi normalt optage anmeldelsen over telefonen og så reagere derfra. Og særligt når gerningsmændene følger efter dem til Holbæk. Men jeg forstår det ikke. Jeg kan ikke udtale mig om sagen, når jeg ikke kender den, siger Henrik Mikkelsen til Holbæk Amts Venstreblad.

Kristian Madsen vil anmelde episoden til politiet i Nykøbing i dag.