¨

Over 800 er sigtet for brug af mobiltelefon under kørsel

Fra mandag den 14. september til og med den 20. september har politiet gennemført en landsdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken. Foto: Arkivfoto - TV2 ØST

Politiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken, og det blev til over 800 sigtelser.

Læg mobilen – så er du lægger, er ikke et motto, alle bilister har taget til sig.

Fra mandag den 14. september til og med den 20. september har politiet gennemført en landsdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik fat i 29 lovovertrædere, mens Midt- og Vestsjællands Politi fandt 87. I løbet af ugen blev der på landsplan sigtet 844, og de kan nu se frem til en bøde for håndholdt brug af mobiltelefon eller andet kommunikationsudstyr.

- Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at du selv eller et andet menneske ikke kommer hjem til sin familie igen. Det er ikke det værd, fortæller Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse og uddyber:

- Uopmærksomhed i trafikken koster liv, og mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken. Vi skal blive meget bedre til at være til stede i trafikken, i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed.

Uopmærksomhed er skyld i uheld

Politiets målrettede indsat skal være med til at nedbringe distraktion som uheldsårsag. Undersøgelser har vist, at uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld.

Politiets gode råd:

• Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.
• Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.
• Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.
• Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.
• Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.
• Få andre i bilen til f.eks. at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller med mere. 

Se mere

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne Læg mobilen, så er du lægger - Kør bil, når du kører bil og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan.

Ved kontrollerne i uge 38 var det primært brug af håndholdt mobil, der blev kigget på, men også tilfælde, hvor føreren af bilen brugte en tablet, computer eller andre former for kommunikationsudstyr.

I tabellen nedenfor kan det ses, hvor mange sigtelser den enkelte politikreds har haft i forbindelse med kampagnen. Tallene dækker over biler, varevogne, lastbiler, busser, knallerter og cykler.

Grafik: Nick Abildgaard

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App