Ove Pedersen taler ud

Ove Pedersen vidste tidligt, at Kurt Andersen ville sælge sine aktier. Det var derfor uvist, hvem han skulle arbejde for, og han valgte ikke at forlænge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trænersædet i FC Vestsjælland er i dag overtaget af den tidligere assistent Michael Hansen. Det skete efter, at Ove Pedersen valgte ikke at forlænge sin kontrakt, selv om han indfriede målet om at forblive i superligaen.

Der har tidligere været spekuleret i årsagen, men nu giver Ove Pedersen sin version i Berlingske.

- Jeg fandt ud af, at klubejer Kurt Andersen havde sat sine aktier til salg, men jeg valgte at holde min viden for mig selv og fokusere på mit arbejde. Det var Kurt Andersen, som fik mig til FC Vestsjælland, og derfor var det også vigtigt, at han var der, hvis jeg skulle forlænge min kontrakt, siger Ove Pedersen til Berlingske.

Denne sommer var der forlydender om, at nye strategier i klubben var årsagen til trænerskiftet, men selv efter sin fratrædelse har Ove Pedersen ikke fortalt om den egentlige grund før nu.

- Jeg har altid været glad for at samarbejde med Kurt Andersen og også været glad for at være i FC Vestsjælland, men jeg syntes ikke, det skulle være en medarbejder, der skulle lukke en forretningshemmelighed ud, og derfor holdt jeg min mund omkring det. Kurt ville ikke ud med detaljer og fortælle mig det, men en dag i maj går jeg direkte til ham og siger: Du er nødt til at give mig et hint, og så siger han bare kryptisk: Ove Pedersen, vær egoistisk, find dig et andet job. Der var skriverier i pressen om, at jeg havde et dårligt forhold til vores direktør, og det hører slet ingen steder hjemme. Det er der slet ikke noget med. Tværtimod er alting gået supergodt. Men når man siger ja til en forlængelse af en kontrakt, så er det lige som at sige ja til en ny klub, og der er det sgu vigtigt at vide, hvem du skal referere til, siger Ove Pedersen til Berlingske.

Ove Pedersen fik tre år i klubben. Klubejer Kurt Andersen har tidligere på måneden meldt ud, at hans aktier i FC Vestsjælland nu er til salg.