¨

Organdonor fra fødslen

Foto: TV ØST

Et stort flertal af befolkningen ønsker at være donorer fra fødslen, og det overrasker formand for Transplantationsgruppen, Ib Garde-Nissen fra Fakse Ladeplads.

Danskerne er parate til at ændre donorloven, så alle som udgangspunkt kan donere organer i tilfælde af hjernedød. Knap 70 af befolkningen siger ja til at være donorer fra fødslen, viser en meningsmåling foretaget af Catinét for Ritzau.

"Det er et fantastisk højt tal, og jeg er meget glad. Inderst inde har jeg haft min tvivl om, hvorvidt der var støtte i befolkningen til det her. Jeg havde troet, at der skulle længere tids debat til", siger formand for Transplantationsgruppen, Ib Gaarde-Nissen fra Fakse Ladeplads, til Ritzau.

I dag kræver organdonation en tilmelding til donorregistret, men da der er mangel på organer, har eksperter foreslået, at Danmark ligesom 19 andre europæiske lande indfører "formodet samtykke". Det betyder, at man automatisk er organdonor, med mindre man aktivt framelder sig donorregistret. Og det forslag siger 69,3 procent af danskerne siger ja til, mens 24,6 procent vender tomlen ned.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App