OPTAKT: Pres på Næstved Boldklub

2. division tegner til at blive yderst spændende i år. En ny DBU-beslutning betyder, at hele 5 hold rykker ned. Her kan du se, hvordan Næstveds chancer spås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved går endnu en sæson i møde, hvor klubben har lagt pres på sig selv. Ledelsen traf det overraskende valg i juni, at den frivilligt ønskede at få en sæson i 2. divisions vestkreds. Ledelsen vurderer selvsagt, at ønsket om oprykning nemmere kan indfries her end i østkredsen.

Den beslutning kan vise sig at være dristig – alene af den årsag, at der nu står 11 jyske og 4 fynske klubber, som er stærkt motiveret for at vise de selvsikre sjællændere, at man godt kan spille fodbold vest for Storebæltsbroen. Jysk motivation overfor sejrssikre sjællændere kan gøre avs. Det er muligt, at Næstved undgår østkredsens oprykningsambitiøse hold som Fremad Amager, Hvidovre og Helsingør. Til gengæld venter ærekære, kamplystne og topmotiverede hold vest for broen, hver eneste gang Næstved kommer på besøg. Vi ønsker god bustur til Varde, Ringkøbing og Thisted… 

Vigtige spillere væk

Til de mange kampe i det jyske har Næstved mistet vigtige spillere som Mark Leth Pedersen, Mike Mortensen og værst af alt midtbanespilleren Mathias Nielsen. Til gengæld er den 23-årige højre back Mads Brandis kommet til fra AB, hvor han har spillet 78 1. divisionskampe. I det hele taget bliver højrekanten et nyt syn for Næstveds fans.

19-årige Mikkel Luimes kommer fra FC Nordsjællands ungdomsafdeling. Hans fart og appetit på udfordringer gør, at Glumsø-drengen ser ud til at få en plads i startopstillingen. I angrebet er den tidligere AB-spiller Kevin Bechmann Timm kommet til i stedet for Mark Leth Pedersen.

Kæmper for oprykning hele sæsonen

Den nye træner Mogens Krogh formulerer målsætningen for sæsonen således: ”At være med i kampen om oprykning frem til sidste spilledag”.

Han vurderer, at chancen for at rykke op beror på, hvordan Næstved præsterer i nøglekampene mod de andre oprykningsfavoritter. Det bliver ifølge Krogh specielt kampene mod Kolding IF, men også opgørene mod Thisted og Jammerbugt, der bliver afgørende.

Idealopstilling (4-4-2)

De 3 største profiler markeret med fed skrift.

 • Sebastian Olsen
 • Mads Brandis
 • Daniel Jørgensen, anfører
 • Christian Raadmand
 • Søren Jensen
 • Mikkel Luimes
 • Joakim Normann
 • Mikkel Ryggard
 • Kristoffer Munksgaard
 • Tobias Thomsen
 • Kevin Bechmann Timm

Målsætning: At være med i oprykningskampen frem til sidste spilledag

Det spår de om Næstved:

Cheftræner Stefan Håkansson, Holbæk: Er ikke sikker på, at Næstved rykker op. Slutter i top 3.

Sportschef Jan Jacobsen, Nykøbing FC: Slutter i top 3. Mand for mand er de gode, men de virker til at mangle noget struktur i deres offensive spil.

Cheftræner Erdogan Aslan, Svebølle: Næstved slutter i top 2.

Sportsredaktør Rasmus Birkerod, TV2 ØST: Næstved slutter nr. 2-3 og rykker ikke op.

Træneren om de andre:

Holbæk: rykker ned. Slutter dog ikke sidst.

Svebølle: rykker ned. Skader i defensiven kan koste.

Nykøbing FC: slutter midt i 2. division

Næstved åbner sæsonen på hjemmebane søndag den 10. august klokken 14 mod Kjellerup.

Spændende sæson i vente

2. division tegner til at blive den mest spændende i mange år. DBUs beslutning om at skære antallet af divisionshold drastisk ned betyder, at hele 5 hold rykker direkte ud og at selv pladsen som nummer 6. sidst kan sende holdet ud af divisionerne. Regionens 2. divisionshold Svebølle, Holbæk, Nykøbing FC og Næstved skal med andre ord spille sig mellem de 10 bedste for at kunne kalde sig divisionshold fremover.

Vi bringer i dagene før premieren på 2. division en kort status på regionens hold og deres udfordringer og muligheder. Vi giver vores bud på en idealopstilling, og vi har markeret klubbernes 3 største profiler med fed skrift. Derudover bringer vi trænernes samt vores bud, hvordan sæsonen kommer til at gå for regionens hold.

God sæson på stadion!

Sportsredaktionen på TV2 ØST

Her kan du se optakten for de øvrige hold fra 2. division her i regionen:
Optakt: Dramatisk sæson i vente for Svebølle
Optakt: Holbæks unge på redningsmission
Optakt: Kontinuitet bliver Nykøbing FCs styrke

Her kan du høre Rasmus Birkerod uddybe sine bud på P4 Sjælland.