Oprejsning til fyret kommunaldirektør

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Vordingborg mente ikke, at der ikke er grundlag for at fastslå misligholdelse i ansættelsesforholdet i sagen mod kommunaldirektøren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborgs afgåede kommunaldirektør Steffen Røntorp fik mandag aften oprejsning - samtidig med at han blev fyret. Det blev ifølge Sjællandske resultatet af et flere timer langt lukket kommunalbestyrelsesmøde.

Med stemmerne 22 mod tre vedtog kommunalbestyrelsen en forligstekst, hvor det bl.a. blev fastslået, at der ikke er grundlag for at fastslå misligholdelse i ansættelsesforholdet. Alligevel blev kommunaldirektøren fyret til øjeblikkelig fratræden, men med to års løn.

For få dage siden kom det ellers frem, at kommunaldirektøren skulle have truet kommunens sekretariatsleder med en brødkniv, men det har ikke været muligt at få borgmester Henrik Holmer (S) til at kommentere, hvorfor man har frafaldet dette forhold.

Hos kommunaldirektørens faglige organisation, Dansk Jurist- og Økonomforbund, DJØF, er man derimod klar i mælet.

- Det har været vigtigt for os at få renset vores medlem fuldstændigt, og det centrale punkt i denne sag har været at få anerkendt, at der ikke var grund til at bortvise Steffen Røntorp, fortæller Rami Christian Sørensen, juridisk chef i DJØF til Sjællandske.