¨

Operation Dagsværk på genbrugspladsen

Foto: TV ØST

20.000 danske gymnasieelever trak i dag i arbejdstøjet. Deres dagsløn går til homoseksuelle i Kenya.

Hos AffaldPlus i Næstved var syv elever fra Vordingborg og Nykøbing Falster i fuld sving fra morgenstunden. De hjalp til med at sortere tøj, sætte bøger på plads og rydde op i PlusButikken, som sælger genbrugsvarer.

- Det er en dejlig forandring i forhold til gymnasiet, siger Sara Fox, som går i 2.G på Nykøbing Katedralskole.

Gymnasieeleverne var taget på arbejde i forbindelse med årets Operation Dagsværk, som går ud på at unge arbejder frivilligt for private eller virksomheder. Deres dagsløn går i stedet til et godt formål. 

I år sender Operation Dagsværk og Sex og Samfund hjælpen afsted til homoseksuelle i Kenya. I Kenya risikerer homoseksuelle at blive fængslet i op til 14 år på grund af deres seksualitet, og diskrimination sker dagligt.

- De bliver udstødt, de kan ikke få lægehjælp, og de må ikke tage i skole, fordi de er homoseksuelle. Det synes jeg ikke er fair, siger Maria Langmark Knudsen, som går i 1.G på Vordingborg Gymnasium.

Eleverne arbejdede i fem timer, og selv om de ikke fik løn, var der alligevel en stor gevinst ved arbejdet.

- Det føles godt at gå hjem og vide, at nu har man brugt fem timer på at hjælpe nogle andre på den anden side af jorden, som man aldrig har mødt. Det er fedt at vide, at man gør en kæmpe forskel i deres liv, siger Maria Langmark Knudsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App