¨

Opdateret: Plejeforældre tiltalt for vanrøgt mod børn

Foto: TV ØST

Plejeforældre fra Sydsjælland er tiltalt i en grov sag om vold, vanrøgt og frihedsberøvelse af plejebørn. Sagen burde være opdaget før, mener minister.

Grov sag om vanrøgt ruller på Sydsjælland

Kort efter, at den omfattende Brønderslevsag har fundet sin afslutning, ruller en ny sag om vanrøgt nu på Sydsjælland.

Gennem flere år har to plejeforældre fra Mern på Sydsjælland nemlig udsat flere af deres plejebørn for vanrøgt, frihedsberøvelse og vold.

Det mener Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har rejst tiltale i sagen.

- Tiltalen angår frihedsberøvelse, vold og vanrøgt mod en række af de børn, familien har haft i pleje gennem en årrække, siger politiadvokat Michael Boolsen.

Anklageskriftet er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Michael Boolsen tegner sagen til at være ganske grov, og i alt er ni børn berørt af sagen.

Det har tidligere været fremme, at der blev rejst sigtelse mod parret tilbage i 2009, efter at et af familiens ældste plejebørn på 14 år fortalte om volden til andre voksne. De gik videre til myndighederne.

På det tidspunkt havde parret fire børn i pleje, men politiets efterforskning førte frem til yderligere fem børn, som havde boet hos familien. De fortalte også, at de var blevet vanrøgtet i hjemmet i Mern.

Socialminister Benedikte Kiær (K) kalder det "forrykt", at der ikke tidligere er grebet ind.

- Det, vi har hørt, er ganske forfærdeligt, og jeg har bedt om en redegørelse for, hvordan tilsynet med denne her familie er foregået, for det burde jo have været opdaget, siger hun.

Ministeren peger på, at kommunerne hvert år skal aflægge landets plejefamilier flere besøg for at sikre sig, at de anbragte børn har det godt.

Sagen om vanrøgt blev anmeldt til politiet tilbage i december 2009. I juli 2010 rejste politiet sigtelse mod forældrene, som nu er blevet tiltalt i sagen.

De fire børn, som boede i hjemmet i Mern, da sagen begyndte at rulle, blev allerede sidste år fjernet fra hjemmet.

Parret er også blevet strøget på Vordingborg Kommunes liste over plejefamilier og har ikke længere tilladelse til at have børn i familiepleje.

Begge tiltalte er i øvrigt beskyttet af navneforbud. Dermed er det forbudt, at offentliggøre oplysninger om parret, som kan afsløre deres identitet.

Vordingborg Kommune havde mandag eftermiddag ingen kommentarer til sagen.

/ritzau/

00:31 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App