¨

Olielæk: Dieseltyve var professionelle

Foto: TV ØST

Mens oprydningen af olieforureningen ved Knabstrup stadig er i fuld sving, så arbejder politiet nu på at finde frem til de dieseltyve, der står bag. Et tyveri, der ifølge politiet virker meget professionelt udført.

Det var formentlig professionelle tyve, der koblede sig på en rørledning for at tappe diesel. Det fortæller efterforskningleder ved lokalpolitiet i Holbæk, Lars Krogsgaard.

- Ud fra de undersøgelser som vi har lavet med kriminalteknisk center, så virker det meget som professionelle tyve, der har været i gang derude, forklarer han.

Tyvene havde sat en slange på rørledning, havde gravet slangen ned i jorden og ført den omkring 400 meter hen til rastepladsen Møllekrogen ved Skovvejen, hvor den udmundede. Men slangen kunne mandag ikke længere holde til trykket, og den sprang læk.

- Vi ved ikke, hvor længe tyveriet har fundet sted. Det er svært at sige, for vi ved ikke, hvor meget der er blevet tappet. Men det virker som om, der i hvert fald er blevet tappet på ledningen derude, siger Lars Krogsgaard.

Politiet har efter olielækket blev opdaget modtaget flere henvendelser i sagen blandt andet fra personer, der har set mistænkelige køretøjer i området. Og det er blandt andet henvendelser fra offentligheden, som politiet nu håber, kan føre dem nærmere en opklaring. De modtager derfor stadig gerne henvendelser fra personer, der kan vide noget om sagen på telefon 114.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App