¨

Olieforurening koster 1,5 mio.

Foto: TV ØST

Oprydningen efter 7.000 liter lækket olie i Knabstrup koster 1,5 millioner kroner.

Regningen for at rydde op efter 7.000 liter lækket dieselolie i Knabstrup er på cirka 1,5 millioner kroner, skriver dagbladet Nordvestnyt.

For seks uger siden lækkede olien ud i naturen, da ukendte olietyve havde koblet en slange til en hovedledning.

- Beløbet dækker over udgifter til kommunens miljøvagt, betaling af vognmænd, der har kørt forurenet jord væk, betaling for, at jord skulle renses, og mange andre ting, fortæller Niels Hermansen, leder af Holbæk Kommunes afdeling for Natur, Miljø og Landskab til dagbladet Nordvestnyt.

Det eneste mellemværende, der nu er tilbage, er erstatningen til de landmænd, som fik ødelagt deres afgrøder, da lastbilerne skulle køre til og fra det forurenede eng- og moseområde.

I de 1,5 millioner kroner er indsatsen fra Beredskabsstyrelsen, som i flere dage arbejdede i døgndrift i området, ikke indberegnet, da beredskabet er sat i verden for at hjælpe til ved katastrofer, og indsatsen tælles ikke op i kroner og ører.

Indtil nu har det været uklart, hvem der skal betale den store regning, men det har ejerne af olieledningen, Danske Olieberedskabslagre (FDO) lovet at gøre.

- Vi synes, det er urimeligt, hvis det er kommunen og miljømyndighederne, der skal bøde for det her, så vi betaler, siger Svend West Hansen, direktør i FDO, til dagbladet Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App